top of page
Search

Zelfkritiek, we hebben het allemaal.

Updated: Oct 10, 2023

Dit stukje wilde ik even met jullie delen (Boek De Innerlijke Criticus ontmaskerd).


Vaak denken we dat we de enige zijn die ons dik voelen of het getal op de weegschaal te hoog vinden. Maar zoals je kunt lezen is dit een natuurlijke trek van ons dames.


Niet alleen gewicht maar ook uiterlijke kenmerken keuren we vaak bij onszelf af. Een rolletje of rimpeltje te veel. Neusje wat ietwat anders staat. Noem het maar op.


We zijn steeds bezig om onszelf te bekritiseren en omlaag te denken. Met daarbij een innerlijke criticus die dat vuurtje nog eens extra aanwakkert.

En dan zijn we afgevallen of hebben we wat laten doen, zijn we dan tevreden? Nee, want het is niet dat ene puntje waardoor we ons onzeker voelen. Het is iets wat in ons gevoel is ontstaan. Dus hoeveel we ook aan onszelf sleutelen, tevreden zullen we nooit zijn.

Ga daarom eens focussen op waar je wel blij mee bent. Laat die innerlijke criticus zijn of haar kritiek maar uiten. Leer gelukkig te zijn met wie je bent. Want jij bent jij en goed zoals je bent. Je mag er zijn!


En wil je toch eens met een oordeelloos onafhankelijk iemand naar je gewicht op shape kijken? Dan kijk ik graag met je mee.2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page