top of page
Search

Preventief werken aan je gezondheid.

Updated: Oct 6, 2023

We zijn allemaal met gezondheid bezig. We willen niet ernstig ziek worden (liefst helemaal niet ziek, maarja.. griepje hoort er nu eenmaal af en toe bij) of lichamelijke klachten ontwikkelen.

Waarom gaan we dan pas iets met sporten of voeding doen als de dokter zegt dat het moet?

Wist je dat dit ook prima preventief kan? Door al te beginnen met beweging of bewuster omgaan met je eten vóór dat je klachten gaat ontwikkelen ben je dat gewoon voor. Je leert jezelf alvast een betere levensstijl aan; versterk je spieren rondom gewrichten die mogelijk zwakker kunnen worden of voorkom gewichtstoename wat tot klachten kan leiden.

Denk aan veel voorkomende knie- of (lage)rugproblemen, diabetes, hartklachten.


Hoeft natuurlijk niet meteen rigoureus, maar kleine stapjes of wissels kunnen al een groot verschil maken. Start bijvoorbeeld met 1 of 2 keer per week extra beweging. Hoeft niet eens sporten te zijn, maar zoek iets wat jij leuk vindt. Dat motiveert ook om het vol te houden.

Maak er een gewoonte van door het minimaal 21 keer te herhalen voordat je besluit ‘dat het niets voor je is’. De kracht zit niet altijd in de motivatie, maar door er een goede gewoonte van te maken. Daarom is het belangrijk dat je het ook graag doet of er in ieder geval niet steeds tegenop ziet.


Datzelfde geld voor je eten. Je moet zeker niet direct op dieet te gaan! Maar ga voor jezelf eens een mooie balans zoeken tussen lekker en ‘gezond’ eten. Beide goed, maar we weten dat iedere avond friet of pizza niet echt meehelpt. Geniet er dan juist van als je het wel gaat eten en neem de dag erna weer gewoon je groentes. Doe vooral wat voor jou werkt!

Wat houd je tegen?
99 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page