top of page
Search

Wonderdrankjes; feit of fabel?

Je ziet ze wel eens op social media voorbij komen of hoort het in de wandelgangen; “als je voor je ontbijt lauw water met azijn of citroensap drinkt, nou dan val je ontzettend snel af!”. Welke gedachte komt er dan bij jou op?

Natuurlijk willen we allemaal dat dit soort wondermiddeltjes bestaan en dat ze nog werken ook! Maar helaas is de realiteit anders.


Maar is er dan helemaal niets van waar? Jawel, lauw water geeft een kort gevoel van verzadiging en azijn of citroensap hebben vast wel een ontgiftende werking (detox). Maar voor afvallen bestaat er nog steeds maar 1 manier en dat is in een calorie tekort eten en bewegen.

Als jij als persoon je goed voelt om dit soort ‘wondermiddeltjes’ te proberen, ga dan gerust ja gang. Maar wees wel bewust dat het ook gevolgen kan hebben; citroenzuur tast je tanden aan waardoor je een verhoogde kans op tandsteen kan krijgen en teveel azijn kan de PH in je urine verzuren wat (bij grote hoeveelheden en schommelingen) infecties kan veroorzaken.


Wanneer je dus een recept van een wondedrankje leest verdiep je dan eerst eens in de samenstelling; wat zijn de ingrediënten? En welke gevolgen kunnen die in grote hoeveelheden hebben? Belangrijker nog, wat levert mij het op?60 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page