top of page
Search

Mijn ervaring met Hypnotherapie

Updated: Oct 6, 2023

Door de jaren heen heb ik geleerd om veel issues en zaken waar ik tegenaan loop, zelf te dragen en mee te dealen. Maar guess what... dat kunnen we nooit alleen.

Mezelf kwetsbaar opstellen is nog steeds een ongoing proces (wat gelukkig steeds beter gaat!). Eén van die punten die steeds beter gaat is het om hulp vragen wanneer ik vast loop. Ooit ben ik begonnen bij een psycholoog, wat mij echt enorm heeft geholpen! Maar ik ben later ook gebruik gaan maken van Kinesiologie en Hypnotherapie. Vooral omdat sommige dingen wat dieper (in mijn onderbewustzijn) zaten. Laatst raakte ik weer zo'n stoeprandje waar ik niet uit kwam en raakte hier, naar aanleiding van mijn vlog "Het leed wat daten heet", over aan de praat met een goede vriendin van mij, Marga Niemeijer. Zij gaf me een bepaald inzicht wat ik al eerder, wat jaren geleden, met Kinesiologie/Cranio Sacraal heb ontvangen. Dit kon geen toeval zijn! Ondanks dat wij vriendschap en zakelijk prima gescheiden kunnen houden bood ze me wel aan om een sessie samen te doen wat ik met beide handen aangreep. De laatste Hypnotherapie sessie voor mij was 2010. Eventjes geleden dus, maar toch vol vertrouwen bij Marga in de (super comfortabele) stoel geklommen. Naast dat ik haar natuurlijk persoonlijk ken (eigenlijk nog niet eens zo heel lang) straalt ze een ontzettend rust en vertrouwen uit wat maakt dat je direct op je gemak bent. Een eerste sessie is altijd spannend want wat gaat er gebeuren? Durf ik controle los te laten? Weet ik het nog wel straks? Marga heeft me heel fijn ingeleid, haar stem is enorm ontspannend en prettig om te volgen waardoor ik controle prima los kon laten (deels ook een beetje door ervaring van toen, maar elke sessie is anders). Bij hypnotherapie, anders dan volledige hypnose, ben je je ergens nog steeds bewust van de ruimte waar je je in bevindt. Zo hoor ik nog steeds alle geluiden als voorbij rijdend verkeer, iemand die de trap op komt lopen, etc. Maar er is geen focus op die prikkel. Tijdens de sessie zag en voelde ik van alles waardoor inzichten naar boven kwamen. En hoewel de sessie anders verliep dan we hadden verwacht, was dat helemaal oke! Wetende dat Marga bij me in de ruimte was gaaf veel rust om alles toe te laten. Na ongeveer een uur voelde het goed om af te sluiten. Wist ik wat ik moest weten en had ik gedaan wat goed was. Rustig terug gekomen en fijn en bij kunnen komen om de ervaring na te bespreken. Wat blijft dit bijzonder! En wat ben ik dankbaar dat ik deze sessie samen met Marga heb mogen doen. Loop jij ook wel eens vast? Of blijf je met dingen in je hoofd lopen? Voelt een psycholoog niet goed voor je? Probeer dan eens een sessie Hypnotherapie bij Marga Niemeijer. Echt, het is wonderbaarlijk wat voor inzichten je krijgt en weet waar je eventueel mee aan de slag kunt.
43 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page