top of page
Search

Luister naar je lijf

Updated: Oct 6, 2023

In December 2021 heb ik de stap genomen om een EMB test te laten doen bij een Orthomoleculair therapeut omdat ik het zat was om constant honger te hebben en benieuwd was hoe mijn hormoonbalans ervoor stond. Afgelopen januari kon ik op nieuw laten prikken omdat er te weinig bloed was opgestuurd naar het lab. De uitslag zou 6 tot 8 weken op zich laten wachten (?!?!). Na 10 weken nog steeds geen uitslag en steeds maar loze beloftes van de betreffende therapeut. Eind mei (vlak voor mijn vakantie naar Griekenland) stond eindelijk mijn uitslag online. Helaas door drukte toen niet uitgebreid door kunnen lezen. Een afspraak om de uitslag te bespreken bleek ook een uitdaging, daar zou ze iedere week op terug komen.... en kort daarna was mijn portaal niet meer beschikbaar. Conclusie: geen uitslag die ik in kon lezen en na wat loze beloftes dat ze deze nog zou mailen nooit meer wat ontvangen.


Eindelijk! Na maanden wachten, niets horen en uiteindelijk opnieuw laten prikken (eind september) via een ander orthomoleculair coach, heb ik de uitslag van mijn EMB bloed onderzoek.

Niet heel verrassend, want inmiddels ben ik zelf natuurlijk ook eea gaan onderzoeken. Maar toch wel wat goede punten.

Door een jarenlang hoog stressgehalte heeft mijn lichaam insuline en leptine resistentie opgebouwd. Wat verklaar dat ik nauwelijks tot geen verzadiging ervaar en veel moe ben.

Daarnaast heb ik momenteel een leaking gut (ook wel Leaky gut genoemd) wat inhoud dat de osmotische waarden in mijn darmen niet oké is en er mogelijk minuscule gaatjes in mijn darmwand zitten waardoor ik voedingsstoffen niet goed opneem (kcal helaas wel...) of lek.


Van het eerste had ik sinds enkele maanden wel een vermoeden. Dit tweede wist ik al een jaar, maar dacht hier al vanaf te zijn.


Naast wat tekorten in Magnesium, Vitamine B12 en Zink ook nog de gebruikelijke gluten en lactose intolerantie waarbij koemelk (caseïne) ook aardig in het rood staat.


There is work to be done!

Nu was ik in september zelf al begonnen met een reinigingskuur met groene leem. Het voelde voor mij goed om eerst alles wat niet in mijn lichaam thuishoort eruit te werken. Dit is een kuur van 4 weken. Daarna ben ik gestart met een product wat mijn darmwand helpt herstellen (Mucopure) en het gebruik van enzymen. Dit bleek al een goede start te zijn wat we even gaan volhouden, naast het aanpassen van mijn voeding.


Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen van de aanpassingen die ik maak? Stay tuned!
62 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page