top of page
Search

Ik laat me snel intimideren.

Updated: Oct 10, 2023

Wat je van mij niet snel zou verwachten, maar wel degelijk zo is is dat ik me best wel snel geïntimideerd voel op bepaalde gelegenheden. Denk aan een festival of ander event. Niet direct door de mannen maar juist door vrouwen!

Wanneer ik in een groep kom waarbij er, voor mij onbekende, vrouwen zijn dan voel ik me direct geïntimideerd. Denk ik "Die zijn knapper dan mij", "slanker dan mij" en wat ik ook lang heb gehad "veel leuker dan mij". De laatste heb ik gelukkig niet meer. Zoveel ben ik inmiddels wel gegroeid in mijn eigenwaarde.

Natuurlijk hangt dit samen met mijn eigen onzekerheid. Als voorbeeld neem ik jullie graag even mee terug in de tijd naar het jaar 2018. In de zomer werd er vanuit Femmevalerie (waar ik onder coaching was) een open dag georganiseerd. En hoewel ik in dat jaar -15kg was afgevallen en de juiste training was gaan volgen had ik wel zoiets van "deze dames zijn veel mooier dan mij, hebben een betere shape dan mij, zijn zelfverzekerder dan mij en sterker dan mij en weten precies hoe ze met hun voeding en training om moeten gaan. En ik ben of kan dat allemaal niet".

Wel was ik toen nog niet zo lang terug van mijn maand eilandhoppen op Hawaii waar ik wel weer wat kilootjes was aangekomen.

Op dat moment dacht ik echt dat ik de enige was met dit soort gedachtes. De andere dames die waren daar, stonden daar en deden lekker hun ding en straalden dat uit.

Laatst kwam dit ter sprake in een gesprek met mijn business coach Sanne Marcusse en zij gaf aan dat ik bij lange na niet de enige was met die gedachtes. Sterker nog, er waren zelfs dames die mij juist zo zagen!; (i quote) "Dedicated, ziet er goed uit, weet wat ze doet en gaat er gewoon voor."

Dat kwam wel even binnen en zette me aan het denken. Want ik zie het natuurlijk alleen vanuit mijn perspectief en besefte dat we allemaal onze onzekerheden hebben, we geen van allen alles perfect hebben. Dit had even tijd nodig om in te zinken, want de situaties waar ik me zo voel zijn vaak momentopnamen en eigenlijk weet ik dat iedereen met zijn eigen dingen rondloopt. Maar dat laatste is iets wat ik eigenlijk nooit eerder bij stilstond.

Ik zat alleen in mijn eigen wereldje en gebruikte mijn eigen gedachtes als referentiekader. Maar dit is eigenlijk juist heel menselijk, dus iedereen loopt met eigen gedachten hierover rond en maakt zijn/haar eigen verhaal. Ik liet mezelf tegenhouden omdat ik me geïntimideerd voelde en misschien zijn er meer mensen die dat doen. Eigenlijk zo jammer. Ik laat kansen lopen door een verhaaltje wat ik zelf maak. Gelukkig ben ik me hier steeds meer bewust van en probeer ik dat steeds meer los te laten.


Herken jij jezelf hier in? Dan zou ik het leuk vinden als je een reactie achterlaat hoe jij het ziet en wat jou misschien wel heeft geholpen.


Picture by Rianne van Soest FAVORI tijdens dit event.

86 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page