top of page
Search

Ideaalbeeld in je hoofd.

Updated: Oct 10, 2023

Ik vind mezelf nog te dik. Ben nog niet tevreden met mijn huidige shape en voor mij is dat vooral mijn buik. Al jaren een enorme probleemzone bij mezelf. In 2018 (wedstrijd prep) eindelijk het moment in mijn leven gehad dat die weg was, ik was plat! En daarna.. door mijn eetprobleem, weer terug :(


Als ik in de spiegel keek dacht ik "Gadverdamme, vetrollen, dik, vet, bah". Ik walgde van mezelf dat ik niet voldeed, voelde me lelijk. Ik droeg wijde kleding om alles te verbloemen om dat voor mijn gevoel 'alles' er overheen hing.


Maar weet je wat het eigenlijke probleem was? Helemaal niet die buik, want er zijn zoveel mensen dikker of slanker dan mij. Het was mijn zelfbeeld. Van iemand die behoorlijk overgewicht heeft gehad en weet dat ik nu een goed lichaam heb, zag ik mezelf nog steeds met zwaar overgewicht. Schaamde me daarvoor. Verlegde steeds de grens, want als ik dat heb bereikt, voel ik me niet meer zo. De afgelopen 2 jaar ben ik hard bezig geweest om die buik weer weg te krijgen. Een langzaam proces, want wil het in balans doen. 70% voeding, rest training. En eindelijk vallen de progressie foto's niet meer tegen.


Maar eigenlijk gaat het er niet om dat ik mijn doel bereik. Een doel hebben goed en er naartoe werken ook. Maar waar het werkelijk om gaat is trots zijn op wie je bent! Ongeacht je lichaam. Ik zie robuustere dames voorbij lopen met een geweldige uitstraling wat ze enorm mooi maakt. Dit zijn dames die hun lichaam ownen, trots zijn. Daar heb ik enorm respect voor en ben daar ook jaloers op. Ik wil dat ook zo graag; Gewoon trots zijn op mezelf. Met of zonder buikje. Het ownen.


Inmiddels heb ik geleerd; zelfbeeld heb je in de hand. Kijk liefdevol naar jezelf, vind jezelf mooi en ontwikkel je uitstraling. Die maakt ons mooi!


Het gaat niet om dat vetrolletje, maar het totaalbeeld. Ik weet hoe ik eruit zie en ben zelfverzekerder. Het blijft lastig om objectief naar jezelf te kijken en soms voel ik me nog dik. Wat mij enorm heeft geholpen is erover praten, voor die spiegel gaan staan, juist de mooie dingen aan mezelf benoemen. Ik ben niet gaan diëten, eet nog steeds in balans (daarvoor eet ik gewoon te graag) en lukt het me weer een platte buik te hebben. 70% voeding, 30% training, 100% mindset.
19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page