top of page
Search

Humor tijdens de training, dat doet wat met je!

Updated: Oct 10, 2023

Moet een training altijd afzien zijn? Ik vind van niet. Tuurlijk is het lekker om goed voldaan moe af te sluiten. Maar tijdens de training mag er best ruimte voor humor zijn. Sterker nog, ik heb ervaren dat dit juist heel motiverend werkt! Naast dat je onbewust ook de buikspieren extra traint ;) merk ik dat sporters nét even dat stapje verder gaan als ze met een grap gemotiveerd worden.

Waar je dan aan moet denken? Zie dit eens voor je: een tiental sporters liggend op hun rug op het gras (op hun handdoek), oefening betreft een hipbridge (https://www.youtube.com/watch?v=mmveFKdpknI) . Niet direct een oefening waar je graag gezien mee wil worden, maar o zo effectief! Vooral het daadwerkelijk uitpersen (zoals ik het altijd noem) van de billen bovenin, wordt nog wel eens 'vergeten'. Laatst schoot me gewoon een opmerking te binnen "Get your ass from the grass" en na een hoop gegrinnik is er wel het gewenste resultaat!


Iets wat niet altijd even leuk is combineren met humor, een lach maakt het minder erg. Zoals Marry Poppins zo mooi zong "A spoon full of sugar, makes the medicine go down". Maar zo is het wel.


Lachen maakt ook het gelukshormoon (Endorfine en Dopamine) vrij waar we ons fijner bij voelen. Uit onderzoek is ook gebleken dat wanneer we iets doen wat we niet leuk vinden en hier toch een fijn gevoel bij krijgen, we dit als leuk gaan ervaren.

Hoeveel van jullie vindt sporten algemeen niet leuk? Doet het omdat het moet? Hoe tof is het dan om te weten dat je het via iets simpels als trainen met humor wel leuk kan gaan vinden? Wil je ervaren of dit voor jou zo werkt? Laten we dan een proefles in plannen en oordeel zelf.
106 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page