top of page
Search

Eraf trainen.

Updated: Oct 6, 2023

Ken je dat? Je hebt teveel gegeten en de volgende dag besluit je het eraf te trainen. Ook ik heb me veel schuldig gemaakt aan die gedachte. Was ik uit eten geweest, dan ging ik de dag erna extra hardlopen oid.

Laatst gaf een dame ook aan dat ze franse kaasjes had gegeten en die eraf moest trainen. Maar wat we feitelijk doen is onszelf straffen omdat we (wat wij vinden) te veel of ongezond gegeten hebben. Als ik je nu vertel dat het helemaal oke is om eens te veel of "ongezond" te eten? Jij bent ook maar mens. En het is heel normaal om ook eens wat anders te willen eten. Daar moeten we juist bewust voor kiezen en van genieten.

Het is toch ook niet het hele jaar door mooi weer?


Het is niet eens mogelijk om iets wat we gegeten hebben eraf te trainen. Een beschuit misschien ja. Maar stel je nou eens voor dat je brie hebt gegeten (lekker!!) 15 gram brie (wat we gemiddeld op een toastje leggen) bevat kcal. Oke, toegegeven, dat is er nog af te trainen. Maar eet jij maar 1 stukje? Als je oprecht eerlijk naar jezelf bent dan komen we vaak al aan de meerdere stukjes, misschien wel 100 gram (396 kcal). Dit komt ongeveer overeen met 102 min flinke pas wandelen of 77 minuten tempo fietsen, of 30 min hoog tempo hardlopen. Maar de brie is natuurlijk niet alles wat je op zo'n moment eet. Dus eten eraf trainen.. het klinkt leuk in de volksmond, maar zo werkt het natuurlijk niet hahaha.


Geniet en eet in balans. Beweeg regelmatig en wees lief voor jezelf. Dan komt het allemaal wel goed.
26 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page